Kaikuja kellarista (osa 4)

February 9th, 2010

Joulun välipäivinä hoidettiin myös demolaulujen nauhoitukset. Kari kävi vetämässä eräänä iltana liidilaulut kertalaakilla sisään. Tarkoituksena oli saada biiseistä fiilistä kokonaisuutena, testata miten Karin päässään työstämät laulujutut toimivat ja tietysti fiilistellä uutta nauhamikkiä soundinsa puolesta. Laulukikoista syntyi kevyttä keskustelua, ehkä jopa hedelmällistä. Toivottavasti saadaan lähitulevaisuudessa loput rummut narulle, jotta päästään laulujen kimppuun, mahdollisesti “Ketarastudioiden” vaatehuoneeseen, tai johonkin muuhun yhtä eksoottiseen paikkaan rääkkäämään Karin äänielimiä.

Nauhamikistä pitää mainita sen verran, että laulusoundi oli todella miellyttävä. Pehmeä mutta erotteleva, ei niin kireä ja metallinen kuin mitä Studio Project:n konkkamikissä. Pidin kuulemastani, ja väittäisin että Karin äänelle tuo GA:n nauhamikki on mainio valinta. Valitettavasti tässä alkaa tehdä mieli kunnon mikkietuastetta nauhoitusta varten. Crestin mikseri on kyllä tarkoituksiin riittävän hyvä, mutta toisaalta hieman kompaktimpikin setti kelpaisi.

Toinen Karin nakki oli hänen kitaroidensa nauhoittaminen. Tämäkin rykäistiin suht pikaisesti parina iltana pakettiin. Raskaimman biisin osalta introon tuli veikeä kuvio josta myöhemmin tultaisiin käymään sähköpostin välityksellä kohtalaisen värikäs keskustelu. Samoin C-osaan ja outroon nauhotettiin muutama kitara, mutta niiden toimivuus ja tarkoituksenmukaisuus ovat vielä mystiikkaa.

Slovariin tuli hiukan komppia säkeistöön täydentämään Johanneksen ilmavaa fiilistelyä. Kertsiin pantiin lisää rämistelyä ja outroon “lisää kitaroita”. Pari ekaa biisiä alkaa siis päästä muottiinsa vähitellen. Enää puuttu laulujen lisäksi slovarin outron “sooloilut/fiilistelyt” ja mahdollisesti muutama korjausotto. Sormet polttelee jo miksaamaan, mutta olen yrittänyt pidättäytyä moisesta. Vanhat merkit osoittavat että niin kauan kun jotain on nauhoittamatta, on parempi olla miksaamatta. Siitä yritän pitää kiinni.

- JouniLeave a Comment

   Required
   Required, not published