Määrä korvaa laadun?

October 16th, 2007

Terve,

Nauhotukset on siis pääpiirteissään taakse jäänyttä elämää, ja on pikkuhiljaa aika aloittaa biisien miksaaminen. Sitä ennen kuitenkin istahdettiin Johanneksen ja Karin kanssa arvioimaan tilannetta..

Ajattelin että selviäisimme biisien kuuntelusta muutamassa tunnissa, mutta toisin kävi. Maanantai-ilta vierähti yön tunneille biisien ihmeellisyyksiä ihmetellessä ja pähkäillessä mitä kaikille mausteille oikein tehdään. Yllätykseseni mitään suurta kähyä ei syntynyt, vaikka alustavasti ajattelin että Kari pitää kynsin hampain kiinni kaikista tiluista jota narulle on pistetty. Totuuden nimissä pitää sanoa että suurimmassa osassa ei varsinaisesti ole mitään vikaa, mutta sekoitettuna keskenään olo on kuin kuuntelisi kahta biisiä samaan aikaan.

Mutta mutta, illan aikana listattiin enemmän tai vähemmän kriittisiä asioita kutakuinkin nelisenkymmentä kappaletta jotka pitäisi askarrella kuntoon. Jahka sain pojat heitettyä pihalle järjestelin vielä toisen biisin raidat jonkinlaiseen loogiseen järjetykseen jotta homma olisi kunnossa seuraavaa iltaa varten. Kello taisi näyttää kahta kun painuin pehkuihin harmitellen poikien intoa tiputtaa hauskat ovien kolistelut pois raitalistalta…

Jeps, tänään sitten alottelin askartelua ekan biisin osalta. Ensimmäiseksi mausteet piiloon ja perussoundeja nysväämään. Rumpsoundeissa on vielä hiomista, mutta täytyy Arin kanssa hiukan kuulostella ja keskustella mitä niille tehdään ennenkuin teen suuria säätöjä. Basarilla ja bassolla alottelin, mutta hätäisenä kaverina ja kokonaisuuteen tähdäten kohta luureissa soi intro kokonaisuudessaan. Hetken päästä huomasin nysvääväni kitarasoundeja, blokkaamassa mehevimpiä raitoja ja kiukuttelemassa aika-ajoin ilmeneviä vaiheongelmia. Noh, onneksi sopivat raidat löytyi ja homma eteni.

Ilta jatkui enimmäkseen muiden komppikitaroiden arpomisella. Kertosäe osoittautui yllättäen haastavimmaksi, mutta eiköhän tuostakin vielä hyvä tule. Toisen säkeistön riffikitaroihin upotin hieman luovuutta, mutta muuten mitään mainitsemisen arvoista ei illan aikana tapahtunut. Lähinnä perus vääntöä. Ehkä onnistumisten ja visoiden aika on vasta edessä. Toisaalta mulla on persnahassa sellanen kutina biisien suhteen, että siihen on vaan yksi lääke: tämä!

-Jouni




1 Comment Add your own

  • 1. manageri  |  October 19th, 2007 at 16.18

    Moro. Hauska kuulla että projekti etenee. Tuskin maltan odottaa että kuulee tuloksia, varsinkin kun ootte olleet niin hissukseen noista kappalevalinnoista. Kattellaas taas.



Leave a Comment

   Required
   Required, not published